“Mr. Coat”, Jan Dekker dressed

De herenfinale van het 5de MariFlex Open is gewonnen door MariFlex Darts Team lid Jan Dekker uit Klijndijk, Drenthe.

In de finale versloeg deze nieuwe ster aan het darts firmament van de dartssport voormalig Winmau World Master Tony West met 3-1 in sets.

Een mooie en spannende finale aan het eind van een geslaagde 5de editie van dit internationale toernooi dat mee telt voor de rankings van de BDO, WDF en Zuiderduin Masters.

Jan won de eerste set met 3-1 maar had in de tweede set meer tegenstand van Triple Tornado, Tony West. Alle vijf de legs waren nodig  en de beslissende leg werd gewonnen door Jan Dekker. Het “koppie” van Tony West ging heel even hangen en kreeg je het idee dat hij de moed al had opgegeven. Jan won dan ook met ruime voorsprong de eerste leg van derde set daarna kwam Tony eel sterk terug en won 3 l3gs op rij voor een eerste set winst.

In de vierde set kreeg men even het gevoel dat de partij misschien wel over de volle lengte gespeeld zou worden, want Tony had de juiste vakken op het bord gevonden waardoor de vierde set erg aantrekkelijk werd om naar te kijken. West wist naar 2-2 terug te komen en in de vijfde leg mocht Jan Dekker beginnen. Met twee goede beurten maakt  Jan het verschil in de vijfde en beslissende leg en met een 78 finish met twee darts haalde Jan Dekker zijn eerste MariFlex Open titel binnen.

Naast een flink aantal ranking punten, een cheque van  € 2.500,= kreeg Jan ook de extra prijs, een startbewijs voor deelname aan de Zuiderduin Masters die in december dit jaar wordt gehouden.

Deze bonus was er ook voor de Russische Anastasia Dobromyslova die in de finale dames een maatje te groot was voor de Engelse Lorraine Farlam. Anastasia, begin dit jaar weer terug gekeerd in het WDF/BDO circuit wist in een best of 3 sets best of 5 legs beide sets met 3-1 te winnen.

Lorraine gooide niet slecht maar vergat telkens weer de geboden kansen voor een leg niet te benutten. Ze had moeite met het vinden van de dubbel en dan wordt je geen spekkoper tegen de koele Russische. Voor de dames kampioen lag er een cheque klaar van  € 1.200,=

Voor de senioren finales werden er ook twee jeugdfinales gespeeld, en voorafgaande aan de finales kregen de beide finalisten, John de Kruijf en Mike Zuydwijk te horen dat voor de winnaar van de jongens finale ook een startbewijs klaar zal liggen voor deelname aan het Zuiderduin Masters internationale jeugdtoernooi.

Mike Zuydwijk mocht deze bonus aan het eind van het toernooi bij de prijsuitreiking in ontvangst nemen omdat hij zijn tegenstander geen poot aan de grond gunde. Met ruime cijfers (5-1) won Mike deze finale en hem zien we in december dus terug op het grote podium in Egmond aan Zee.

Twee zeer aan elkaar gewaagde jonge dames, Marilou Daamen en Annet van Elten stonden opnieuw tegen over elkaar in een finale. Beide meisjes hebben al een aardig aantal finales tegen elkaar gespeeld, en weten de ze elkaar best aan kunnen. Vandaag viel er echter geen eer te halen voor Marilou. Annet  was in vorm en deelde een gevoelige tik uit aan haar rivale want Marilou kreeg geen leg mee. Met een 4-0 overwinning won Annet van Elten de Mariflex Open titel voor meisjes en krijgt daarvoor als extra prijs een startbewijs voor de Winmau World Master s die ergens in het najaar gespeeld wordt in Engeland.

Overigens verdienen de twee senioren kampioen en de kampioen bij de jongens ook zo een startbewijs.

20-03-2011 21:34
MariFlex Open 2014 zal aankomend jaar geen doorgang vinden
De directie van MariFlex maakt hierbij bekend dat zij hebben besloten dat de 8e editie van het MariFlex dartstoernooi in maart 2014 niet plaats...
Wesley Harms wint WDF World Cup en is wereldkampioen
De 29-jarige Wesley Harms heeft de herensingles finale gewonnen van de WDF Worldcup 2013 in Canada. Dit wereldkampioenschap is naast de Lakeside...
Jan Dekker schrijft het Open Luxemburg 2013 op zijn naam
MariFlex-speler Jan Dekker heeft het Open Luxemburg 2013 gewonnen. In de finale was Dekker met 6-4 te sterk voor landgenoot Marco Flach. Jan...
Tony O'Shea wint Open Roëmenie, Ron Meulenkamp runner-up
Met 6-1 was MariFlex speler Tony O’Shea te sterk voor Ron Meulenkamp in de finale van het Open Roëmenie. Halve finales: Carel...
Eindtoernooi International Belgium Darts Tour voor Willy van de Wiel
Willy van de Wiel heeft het eindtoernooi van de International Belgium Darts Tour gewonnen. Free Willy versloeg in de finale Alan Norris met 4-2....